THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Saturday, April 27, 2013

Gaya santai pergi kelas.

Assalamualaikum.

Now, i have to attend a class one a week.
At subang jaya.
And usually i will took a train.
None of my class on weekend. So frustrated!
Monday, Tuesday or Wednesday… please choose one. 

For this time... i will fight together which whom gonna go to work.
Uhuhuhuuu.
Why me, why me.
Fed up with all formalities.
I stay with simple me.
Who cares about others.


If my teachers start complaining?
I'm gonna say: lucky i'm not wearing a bikini.
Got that?
Smart move... even.
Sebenarnya cuak.
: )

smirk

Wednesday, April 24, 2013

Muhammad Hafiz bin Hayazid


Assalamualaikum,

Tidur jek kan baby nih…

Sunday, April 21, 2013

Cik Ziqa: i loved you, beb

Assalamualaikum...
Tetiba aku tangkap rindu kat budak sorang nih. Lamer dah kita tak berjumpa dia kan (padahal tak la lamer sangat). Bila aku tepon Emak, dan nak cakap dengan dia nih... kemain payah. busy kemain. Sibok gaduh perang mulut dengan Atok dia (Ayah). Itu salah... ini salah. Yang betol, dia sorang jek... Aku pun takut nak gaduh ngan Ayah, dia siap boleh cocok bontot Atok dia lagi... Tabik lapan ratus kali la sama cik Ziqa nih. Hahhaha... Atok dia nak marah pun tak boelh coz hati cik Ziqa sangat sensitip. Kang dia wat silent action... takde la pengubat kesunyian orang tuaku. umpan jajan mungkin solusi terbaik.

Bila aku godek-godek isi lappy ni, ad la jumpa satu folder penuh gambo dia ngan cik Alia. So, ini yang aku dah edit bagi korang lihat. 
Cik Ziqa buat muka comel. Ingat comel sangat la tu... siap posing dalam kereta lagi.Tapi seriously, cool sangat. Hidooppp Cik Ziqa!


Sunday, April 14, 2013

Popcorn and me

Assalamualaikum.

Do you like popcorn?
For me, 100% yes.
Can get only at pasar malam with RM1.00 per pack.
So affordable to me as a student.
Yer dak?

Even it's just simply light snack, bit sweet and not that colorful... but it's still a good snack.
This is the one will accompanied me to study all night long.
: )
Popcorn oh popcorn.
How nice you're.

Saturday, April 13, 2013

Ayat al Quran yang aku suka

Ini adalah ayat alquran lain yang aku suka jugak.

Moral of the story by me yang aku nak translate adalah semua orang inginkan keuntungan/merasa beruntung-aku pun semestinya nengharapkan begitu gak. Cam orang putih selalu cakap: lucky girl! Orang cina pulak; banyak ong ar ini olang! Haha....

Mesti kembang kempis hidung kan? Kehkehkeh... Back to our topic, perkataan powerful lain adalah: petunjuk! Means yang kita absolutely nak Allah shows us a right way. Betol tak? Tapi, bila musibah datang...jangan salahkan takdir okehhh, mungkin got benefit behind every single incident.. Who's know!

Solat Istiharah... I like using this word. Ia melambangkan how Islam person it is. Everything return back kepada yang Di atas... Petunjuk sebenar! Dan ingatlah Sekaya mana kita,semiskin mana kita... Keberkatan itu penting! Selain halal...

Alhamdulillah, that's why aku suka baca al Quran Dan tafsirnya... Hehe...
It's nice when I treats alike I reading a story book! Wonderful instead.

Monday, April 08, 2013

Piece of cake

Assalamualaikum,

I love cake.
Just only a piece of cake.
And it can make you smile sepanjang hari.
What a wonderful magic.

My favorite flavor are chocolate or vanilla or what ever tasted nice.
I prefer simple cake.
And kinda avoid cake with too much fruits deco on it.
Too much sweetest to take.
Hahhahah...

Enjoy your life, dude.
Bye!

creamy piece of cake | via Tumblr

Tuesday, April 02, 2013

AbellaAnn. Sisi lain aku.


Hi.

Welcome to my blog.
This part i called other half of me.

And here's a little about me:
I like reading,
Next to writing,
I love dreaming,
Sleeping as well,
And
Food-fan of course.

p/s: My stories are not flawless. They will have lots of grammar error, plot holes, untied ends, etc...etc...

Monday, April 01, 2013

Blog: Kau post pasal apa?


Assalamulaikum.

Today kita chit chat pasal blog. Ada apa dengan blog? Apa yang korang post hari ini?
Satu benda yang ‘best’ pasal menulis kat blog ini adalah korang boleh post semua benda yang korang suka. Macam diari yang di internetkan… ada privacy dan ada setting public. Macam-macam boleh korang jumpa. Zaman sekolah yang gila-gila, kisah putus cinta dan frust menonggeng, binatang peliharaan yang ingat comel la tu, fesyen, buku-novel cintan cintun… Kalau korang geram teramat dan nak kutuk budak satu rumah korang pun boleh… asal jangan dia baca korang punyer post udah. Hahahh… 

Untuk aku, aku akan post apa yang aku lalui dan benda yang rasa (aku rasa) patot sesangat untuk sharing. Sharing-caring-and-loving. Terjiwang santan la pulak. For sure aku akan post pasal anak sedara (cucu dalam keluarga kami), bila aku gi merayau tepi jalan, routine hari-hari, makanan ker, baju yang aku fesyenkan, dan everything pasal diri aku. Berlagak macam ada pula orang nak amik tau kan… tapi, look like I care? Kalau paparazzi sibok nak korek citer Selebriti-aku gali lubang sebelah (berlagak ‘Diva’). Tapi, aku punya limited edition… apa yang aku post, itulah korang kena baca. Tak puas hati? Nak gadoh, jumpa kat simpang luar.

Done.
So, seperti yang aku cakap diatas… post kali ini: Maxi dress mustard color yang aku baru beli kat Times Square.


Baru sekali pakai…terasa aku terlebih ke-ayuannya! OMG, sila lempang diri sendiri.
Harga: around Rm40.00
Nak? Sila beli sendirik.