THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Sunday, December 09, 2012

Bengong: Lelaki melancap depan public.

Actually, this incident "memalukan" happens masa minggu lepas-aku datang kerja seperti biasa la. Then, patient pun masuk cam biasa. Prepare diorang untuk cataract operation cam biasa gak. Nothing happen lagi time tuh. Greet all uncle and aunt yang datang. Then, aku gi belakang jap (toilet time). Private zone.

Bila aku dah bereh, gi kat counter depan dan Miss E nih suh aku tengok mamat baju biru yang siap helmet lagi. Aku pun tengok jek la gerak geri lelaki tuh. Lelaki tu pun pandang kitaorang, naik motor dia dan blah gitu jek. Hurmm, tak der paper yang menarik pun. Ok, aku tak paham la-explanation please.

My colleague aku time kat depan counter tuh adalah Miss S (indian girl) dan Miss E (Chinese girl). Maka diorang pun start la story kat aku yang cam orang blur sesat jalan kat bumi Malaysia sendirik.

Here we goes,
Mula-mula lelaki tu parking motor kat depan nih (depan bangunan kitaorang). Then, dia buat panggilan/ jawab call. Pastu, dia tengok atas (tingkat atas) dan tengok sini (counter). Next, dia pegang "anu" dia.
What??? Aku dah start nak pengsan dengor. What the h**l lelaki tuh buat kat depan public. Gila apa!
Pastu, dia (Miss E, sambil menggerakkan tangannya keatas dan  kebawah), ok "melancap" la tuh. Then, dia siap duduk kat tembok saner.
Orait, stop. Aku rasa cam nak tembak jek lelaki tadi. Ok, bila dia bangun dan zip seluar... then baru kamu sampai (aku la tu).
Woisshhh... dan what can i say is yang aku si bengong adalah lelaki baju biru yanga ku tengok tadi.

Ok, firstly-Bersyukur (Allah masih sayangkan aku) kerana aku tak tengok perkara yang disgusting + stupid + menjijikkan itu. Second, aku hanya boleh menggelengkan kepala sebanyak lapan kali. Third, aku tak tau nak beri komen apa. Just, what the "good luck" you all can seen that. Hhahah... dan whole day diorang still bercakap pasal kes itu.

Diorang yang non muslim pun tak suka benda tuh semua (daripada pendapat diorang la). Lagilah kita (muslim/ muslimah). Allah lagilah tak suka kalau korang buat benda laknatullah itu. Kalau tak tahan sangat, kahwin la bro. Agak-agak la nak melancap pun jaganlah depan public. Are you nut? Tak mek ubat per pagi tadi?.

Another aunt said, apasal you tak tegur jek dan cakap, Hah-buat apa tu?
Sometimes, speaks more easy than action. Op kos zaman sekrang nih. Ramai stalker psycho kat luar saner. Tegur sikit, sampai lobang cacing diorang kejor ko. Huisshh.. dijauhkanlah ya Allah.

When a man sees a naked women, he becomes dumbstruck,
When a women sees a naked man, she usually burst out laughing!

A special word untuk lelaki itu-Bengong!.