THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Sunday, September 02, 2012

Jalan-jalan di Kuantan Parade

Assalamualaikum pembaca.

Pada pagi 31 August, kami se-family gi kuatan, Pahang. Niat sebenarnya nak melawat Atok (dad side). Okeh K.I.S.S. (keep it simple and short). Gerak dalam kol 8.30 am dan sampai dalam kol 12.30 noon. Kebas kematu gak la dok dalam keta tuh. Sampai jek, kami di jemput tok lunch dan makanan ala-ala nasi beriani ++ lauk orang kahwin. Wahaaa.. mekasih bebanyak to my aunt and her daughter. Sedop.

Relax first and then around 3 pm--jejalan bandar Kuantan. So my friends, whats so special about this town and which place that i must, must go for it. Bak kata PM Somalia--kalo tak gi sana tak lengkap la hidup. Cewaahh ayat..

By the way, kitaorang pun tak tau aper yang special. Almaklumlah, hari cuti--kedai pun banyak tutup maaa. Jadi, belok sana belok sini. Lastly, kitaorang just gi Kuantan Parade ajer. Okeh maa.. First benda aku nak cakap adalah bab parking site dia. Lecak laa. Tapi its ok, aku pun bukan allergy sampai pengsan bila nampak benda alah ini. (anak kampung jugak).

Masuk aja-dah nampak kedai emas. Harga pasaran pun ok (165/gram gold). My mom and sister trade in their necklaces. Berbaloi, baloi.. One more aku nak share is orang kat sini beli emas macam beli pisang goreng. Ramai kot yang beli--may be harga dia pun memberi kesan gak la. Wahaaa.. two thumb ups kat mak cik-mak cik kat sini.

Jejalan lagi, kitaorang borong tudung. Why?? becoz its so murah gila kentang!. Tudung bawal yang corak-corak cantik (tak tau dipanggil apa), just RM 6.00. Johor Bahru mana nak dapat tu semua weh.. (in my experiences la). Selendang pun baru RM 7.00. Its make me crazy and juling mata. Haahahah.. My mom also borong gak (megendeng gak sikit kat my dad, hahahah. Mintak belanja). Apa-apa jek la diorang nih kan.

Pastu, dengan watak anak solehah. Aku pun belanja la makan KFC. Baik tak aku?? Hehehhehe.. (please say yes, dear). Aku saja try burger Kfc--Hampeh la rase dia (pakai daging ayam kot). Pasni tak mau da beli. Mcd more better. Mak aku try kopi dia--pekaattt!!! she said. Hahhahaha...Ayah aku relax jek (aku tak tau bcoz caffeine is not in my list).

Then, jam pun dah menunjukkan kol 6.00 pm. Its time to go back girls. Badan pun dah letih.

Hari ini, kami on the way nak balik la (FYI, aku menaip pun dalam keta nih). Teror tak??. So, mersing here we come. Did miss Ziqa will be there also (as my mom told me). ++ we want to buy some corn (manis katanya) and keropok lekor!! (miss Jima gonna be jeles if she knew it). Hantu keropok lekor la katakan.

Some more to share is aku dapat wet raya tadi weh. Mekasih bebanyak kat atok aku tuh. (Next year bagi lagi okeh). Hehehheh.. Looks like bebudak lak dapat wet raya nih (perasan more younger la tuh). Mekasih sekali lagi.

Oke la, adious. Salam raya..